Grote Zwitserse retailers gaan Bitcoin-cadeaubonnen debuteren

Manor en Valora maken gebruik van de huidige cryptohype om Bitcoin-cadeaubonnen in hun winkels in heel Zwitserland te verkopen.

De crypto-boom van Zwitserland is een nieuwe dimensie ingegaan met retailers die Bitcoin ( BTC ) -vouchers en cadeaubonnen uitrollen

Volgens het Zwitserse dagblad Tages-Anzeiger verkoopt Manor – de grootste warenhuisketen van het land – al Bitcoin-voucherkaarten in 59 van zijn filialen.

Ondertussen zal de retailgigant Valora vanaf 1 april BTC-cadeaubonnen gaan verkopen in zijn kiosken in het hele land.

De Bitcoin-vouchers, genaamd „Cryptonow“, zijn afkomstig uit de stallen van Värdex Suisse, een financiële dienstverlener op het gebied van cryptocurrency. Värdex is ook een dochteronderneming van de grote Zwitserse crypto-exchange Bitcoin Suisse.

Volgens Simon Grylka, hoofd operaties bij Värdex, biedt Bitcoin Trader een eenvoudig onboarding-kanaal voor potentiële gebruikers van cryptocurrency die worden afgeschrikt door de gebruikelijke manieren om virtuele valuta te verwerven. Voor Grylka is de Cryptonow-voucher vergelijkbaar met digitale gouden munten.

De Cryptonow-tegoedbonkaarten zijn verkrijgbaar in drie verschillende varianten, variërend van 100 tot 500 frank ($ 107 tot $ 535). Het Värdex Bitcoin-cadeaubonproduct komt te midden van aanhoudende groei in de crypto- en blockchain-industrie in Zwitserland.

Zoals eerder gemeld door Cointelegraph, zijn de top-50 blockchain-bedrijven in de Crypto Valley sinds medio 2020 meer dan 680% in waarde gestegen

Nu de acceptatie door verkopers van BTC nog steeds groeit, zijn Cryptonow-eigenaren beperkt in het uitgeven van hun Bitcoin-cadeaubonnen.

Momenteel zijn de beschikbare opties voor hen om de vouchers in te wisselen via een omruilservice of om het BTC-bedrag dat op de kaart is geladen te verkopen met behulp van een van de 70 Bitcoin-geldautomaten die door Värdex worden beheerd.

Echter, met de vaste en marginale kosten die de winkeliers in rekening brengen voor het verwerven van de kaarten, lijkt Cryptonow in zijn huidige iteratie vooral een nieuwe manier om Bitcoin te verwerven.

Hoewel er verschillende manieren zijn om crypto-to-gift card-handel aan te bieden, is Cryptonow een van de eerste producten die cadeaubonnen aanbiedt die geladen zijn met cryptocurrency.

Het gebruik van cadeaubonnen om cryptocurrency te kopen is populair in de peer-to-peer-handelsarena, vooral in rechtsgebieden met een onderontwikkelde infrastructuur voor financiële diensten.

Comments are closed.