Bitcoin flirar fortfarande med 10 000 dollar men Outlook är fortfarande bra

Det har varit lite av en sorglig tid för Bitcoin-marknaden eftersom myntet föll mot 10 000 dollar efter att ha pressat över 12 000 dollar och till och med sett 13 000 dollar. Handlare är oroliga för att om myntet faller under de viktiga 10 000 $ kan en baisseartad trend utvecklas.

Utsikterna på medellång sikt för Bitcoin är dock fortfarande ganska positiva enligt vissa framstående marknadskommentatorer. Det baisseartade känslan i detta $ 2000-fall har en känsla av att vara kortlivad och det faktum att myntet satte sig över $ 10.000 – och klättrar – är ett bra tecken.

En del av en sund marknad

Förflyttningen av Bitcoin från $ 9000, där myntet fastnade under en lång tid, till att driva på $ 13.000 var ganska snabbt. Det här är något som alltid föregår en tillbakadragning och detta är något som faktiskt anses vara hälsosamt.

På tal med Cointelegraph förklarade Dennis Vinokourov, forskningschef för kryptobörs och institutionell mäklarleverantör BeQuant:

”Den aggressiva avkopplingen av trångt positionering relaterat till DeFi-tillgångar” kunde ha bidragit till nedgången. Men andra faktorer som valar som tar vinst, gruvarbetare som säljer sina stash och ett stort sydkoreanskt utbyte Bithumb enligt uppgift har blivit razzia av polisen kan ha använt säljtryck på Bitcoin. Hirsch betonade att i perioder med låg volatilitet kan prisfallet intensifieras när färre handlare är på marknaden ”

”Gruvpooler flyttar högre än vanliga volymer av Bitcoin till börser medan de vill täcka sina omkostnader, och investerare har nyligen varit mer reserverade (även för den vanliga sommarluggen). Lägre volymer betyder volatilitet och prisfall kan vara mer drastiska än vad de normalt skulle göra under tyngre handelssessioner. ”

Vinokuorov tillade också att tillbakadragandet kan gynna Bitcoin de kommande månaderna, eftersom prisavslag inte är en negativ händelse om marknaden skulle bli lugnare som ett resultat.

”Prisupptäckt och konsolidering efter en stark uppgång är en indikation på ett hälsosamt tvåvägs marknadsflöde. Prisavslag är inte nödvändigtvis en dålig utveckling, eftersom det ger marknadsaktörerna en möjlighet att göra en översikt över situationen och se till att anpassa intresset för både hävstångs / spekulativt flöde och för långsiktiga innehavares. ”

Ser längre sikt

Den verkliga aspekten av Bitcoin som människor håller ögonen på är hur Bitcoin kommer att röra sig på längre sikt. Bitcoin har varit ganska intervallbunden under den senaste långsiktiga perioden, men det finns faktorer som kan driva myntet upp under de kommande åren.

Guy Hirsch, verkställande direktör för eToro handels- och mäklarplattform, sa:

„Jag tror att denna baisseartade känsla är på kort sikt, och det finns några positiva utvecklingar som stöder BTC: s fortsatta tillväxt, till exempel Fed: s politik för nästan noll räntor under en betydande framtid.“

Comments are closed.